nelegalno oruzije
4 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
nelegalno oruzije
odem danas u MUP nekim poslom pa usput da pitam za uverenje da ne posedujem oruzije. kad tamo sok ne mogu da verujem. u toku je akcija predaje nelegalnog oruzija. lovacke puske ,karabini, AP . VIDIM jedno 20 sanduka municije za AP 7.62 i gomilu okvira za m70. vise oruzija i municije nego sto smo mi imali u RR magacinu. pa se pitam da li je ovaj narod normalan. sta ce civilnom licu sanduci sa municijom za AP? PA SAMO JEDAN SANDUK IMA 1000 KOM MUNICIJE
vladimir- Poručnik
- BZF50Bedž zasluga za ForumBOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 1734
Član od: : 30.04.2023
Re: nelegalno oruzije
Vijesti o tome prenijeli su i ovdasnji mediji.
https://www.foxnews.com/world/european-nation-weapon-ultimatum-citizens-hand-over-guns-ammo-or-else
A sanduci sa municijom za AP trebaju ako imas AP.
Hiljadu komada municije su dvije posjete streljani.
A uzimajuci u obzir sve ono sto se desilo (i desava) na tim prostorima ja sam iznenadjen da svaki ozbiljan domacin (i domacica) nema po jednu dugu cijev u kuci.
https://www.foxnews.com/world/european-nation-weapon-ultimatum-citizens-hand-over-guns-ammo-or-else
A sanduci sa municijom za AP trebaju ako imas AP.
Hiljadu komada municije su dvije posjete streljani.
A uzimajuci u obzir sve ono sto se desilo (i desava) na tim prostorima ja sam iznenadjen da svaki ozbiljan domacin (i domacica) nema po jednu dugu cijev u kuci.
Pera- Glavni administrator
- Broj postova : 1419
Dario likes this post
ZVANICNI PODATAK DO DANAS PREDATO DO SADA 78000 KOM ORUZIJA I VISE OD 2.000.000 METAKA. Pa toliko nema ni armija na raspolaganju
vladimir- Poručnik
Po nekim i necijim procjenama, racuna se da u Srbiji ima oko 1,5 miliona neprijavljenih cijevi. S obzirom da sutra istice zvanicni rok za predaju a u tih 78000 je ukljuceno i legalno oruzije koje su gradjani odlucili da isture iz ruku, nije bas nesto ni bio odziv.
A dva miliona metaka je otprilike moj kvart.
Dario and Doktor Živago like this post
ovo sto sam ja video danas to mi nismo imali ni u RR magacinu.bar 20sanduka municije za AP.Pera ::Po nekim i necijim procjenama, racuna se da u Srbiji ima oko 1,5 miliona neprijavljenih cijevi. S obzirom da sutra istice zvanicni rok za predaju a u tih 78000 je ukljuceno i legalno oruzije koje su gradjani odlucili da isture iz ruku, nije bas nesto ni bio odziv.
vladimir- Poručnik
Dario and Doktor Živago like this post
Kod nas je već nekoliko godina u tijeku akcija policije pod nazivom " Zbogom oružje".
Svi koji dobrovoljno predaju oružje, ne podliježu nikakvoj sankciji, niti im se ime bilo gdje službeno vodi.
Ona je prije svega usmjerena na građane koji imaju ilegalno oružje zaostalo iz naših međusobnih igara, a kolega i prijatelj mije načelnik u policiji zadužen upravo za taj dio.
Veli mi da su prije dvije godine dobili 3 MB 120 mm, sa po dva borbena kompleta, PAT i PAM, i jedan rashodovani ZIS.
A svakodnevno dobivaju dojave o odbačenom oružju, granate, mine, streljivo/municija svih kalibara, od granata do metka, ručne bombe svih vrsta, naoružanje, ugl. dugo. Kratko vrlo rijetko.
Količine koje su do sada od strane građana predane su ogromne.
Svakih mjesec dana imaju uništavanje.
>E sad. Da li baš sve unište, tko bi ga znao??
Svi koji dobrovoljno predaju oružje, ne podliježu nikakvoj sankciji, niti im se ime bilo gdje službeno vodi.
Ona je prije svega usmjerena na građane koji imaju ilegalno oružje zaostalo iz naših međusobnih igara, a kolega i prijatelj mije načelnik u policiji zadužen upravo za taj dio.
Veli mi da su prije dvije godine dobili 3 MB 120 mm, sa po dva borbena kompleta, PAT i PAM, i jedan rashodovani ZIS.
A svakodnevno dobivaju dojave o odbačenom oružju, granate, mine, streljivo/municija svih kalibara, od granata do metka, ručne bombe svih vrsta, naoružanje, ugl. dugo. Kratko vrlo rijetko.
Količine koje su do sada od strane građana predane su ogromne.
Svakih mjesec dana imaju uništavanje.
>E sad. Da li baš sve unište, tko bi ga znao??
Doktor Živago- Administrators
- BZF150Bedž zasluga za forum 150BOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 5484
Član od: : 29.04.2023
poručnik ness likes this post
U Srbiji covek utovario na prikolicu i predao Gerling .pa to nikad ni vojska nije imala
vladimir- Poručnik
Sta je GERLING?
vladimir likes this post
Getling
vladimir- Poručnik
Doktor Živago likes this post
Getling je prava stvarčica - za muzej i kolekcionare!
Evo kod 57- godišnjaka u Splitu policija pronašla 1 PAM, 2 puškomitraljeza, 24 automatske puške, 36 lovačkih i drugih pušaka, 54 pištolja i revolvera, tromblonske nastavke, prigusivače, ručne bombe, 12000 metaka, 43 okvira za ap i drugi razni pribor.
Gdje smo tu bili Pera i ja da napravimo inventuru ?
Dario likes this post
Po kratkom postupku dati mu americko drzavljanstvo!!!
Primjecujem samo jednu sitnicu (ako Doktor nije pogrijesio u kucanju). Na ovoliki broj cijevi i razlicitih kalibara samo dvanaest hiljada metaka. Malo, brate, i premalo.
Neko (nepisano) uvrijezeno pravilo u mom ataru koje vazi u krugovima onih kojima je to hobi je:
brojevi su po kalibru
-lovacko oruzije veceg kalibra: 400
-sacmare 500
-AK-47, AR-15 puske 2000
-pistolji 1000
-.22lr 4000
Primjecujem samo jednu sitnicu (ako Doktor nije pogrijesio u kucanju). Na ovoliki broj cijevi i razlicitih kalibara samo dvanaest hiljada metaka. Malo, brate, i premalo.
Neko (nepisano) uvrijezeno pravilo u mom ataru koje vazi u krugovima onih kojima je to hobi je:
brojevi su po kalibru
-lovacko oruzije veceg kalibra: 400
-sacmare 500
-AK-47, AR-15 puske 2000
-pistolji 1000
-.22lr 4000
Dario likes this post
Nisam pogriješio. Tako je navedeno 12000 komada metaka razl.kalibara.
Slažem se s tobom u broju metaka za pojedinu vrstu i kalibar.
To je nekakvo nepisano pravilo.
Slažem se s tobom u broju metaka za pojedinu vrstu i kalibar.
To je nekakvo nepisano pravilo.
Na našim prostorima se zna, kad se smiri situacija pola oružja se preda vlasti a pola se rasklopi, dobro podmaže i naulji i zakopa duboko. Na našim prostorima mir je otprilike poluvrijeme.
Čuo sam od jednog Beograđanina, kaže imao je ručnu kod kuće, neko mu još do ostavio tamo 1991-2. Ovaj je to stavio negdje u ormar i zaboravio, nije neki freak za oružje. Kad su došle te akcije predaje oružja sjeti se on te bombe, pokupi je i krene u stanicu. Uz put paranoja, tko zna, kao anonimno ali opet ne vjeruješ policiji. Dođe on do policije, razmišlja se ući ili ne, nervoza a ne nosi mu se kući opet. Nakon kraćeg razmišljanja baci je jednostavno preko zida na parkiralište, naravno sa osiguračem i ode kući. Ja zamišljam šta bi kad je prvi policajac našao, možda su mislili neka mafija šalje opomenu pred isključenje...
Jedan susjed, Nijemac, imao tamo devedesetih našu žensku pa otišao u posjetu, mislim negdje u Hercegovini, valjda nakon rata. U nekom selu u brdu. Njena braća da ga počaste donijeli mu zolju da puca, mislim, možda je budući zet, nećeš se tu blamirati sa dugom devetkom nego barem zolju nek ispali, domaćinski.
Po meni američki model nije loš, kao hobi nabaviti jedan AR pa malo šenlučiti na shooting range. Ali kad vidiš na ovom svijetu sve više idiota pa šenluče po školama.
Sa druge strane recimo sa tim možeš spustiti cijenu stanarine u ulici, mislim, koštaju i metci ali opet velika je ušteda, nećeš potrošiti par stotina dolara na prangijanje mjesečno:
Čuo sam od jednog Beograđanina, kaže imao je ručnu kod kuće, neko mu još do ostavio tamo 1991-2. Ovaj je to stavio negdje u ormar i zaboravio, nije neki freak za oružje. Kad su došle te akcije predaje oružja sjeti se on te bombe, pokupi je i krene u stanicu. Uz put paranoja, tko zna, kao anonimno ali opet ne vjeruješ policiji. Dođe on do policije, razmišlja se ući ili ne, nervoza a ne nosi mu se kući opet. Nakon kraćeg razmišljanja baci je jednostavno preko zida na parkiralište, naravno sa osiguračem i ode kući. Ja zamišljam šta bi kad je prvi policajac našao, možda su mislili neka mafija šalje opomenu pred isključenje...
Jedan susjed, Nijemac, imao tamo devedesetih našu žensku pa otišao u posjetu, mislim negdje u Hercegovini, valjda nakon rata. U nekom selu u brdu. Njena braća da ga počaste donijeli mu zolju da puca, mislim, možda je budući zet, nećeš se tu blamirati sa dugom devetkom nego barem zolju nek ispali, domaćinski.
Po meni američki model nije loš, kao hobi nabaviti jedan AR pa malo šenlučiti na shooting range. Ali kad vidiš na ovom svijetu sve više idiota pa šenluče po školama.
Sa druge strane recimo sa tim možeš spustiti cijenu stanarine u ulici, mislim, koštaju i metci ali opet velika je ušteda, nećeš potrošiti par stotina dolara na prangijanje mjesečno:
Dario- Zastavnik I klase
- BOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 864
Ja sam prije par dana ispalio oko 70 eura.
Ali, gušti su gušti, ili svaka luda ima svoje veselje.
Ali, gušti su gušti, ili svaka luda ima svoje veselje.
Dario likes this post
vladimir ::odem danas u MUP nekim poslom pa usput da pitam za uverenje da ne posedujem oruzije. kad tamo sok ne mogu da verujem. u toku je akcija predaje nelegalnog oruzija. lovacke puske ,karabini, AP . VIDIM jedno 20 sanduka municije za AP 7.62 i gomilu okvira za m70. vise oruzija i municije nego sto smo mi imali u RR magacinu. pa se pitam da li je ovaj narod normalan. sta ce civilnom licu sanduci sa municijom za AP? PA SAMO JEDAN SANDUK IMA 1000 KOM MUNICIJE
Ima više metaka u sanduku.
Mislim 1260.
Pera likes this post
vladimir- Poručnik
Evo najnovije. Kod Siska privedena sedmorica muškaraca zbog nedozvoljenog držanja ogromne količine oružja i municije/streljiva.
44 razl.puške, brdo pistolja i revolvera, preko 16000 kom.razne municije, 113 ručnih bombi, punjenja za ose, 3 zolje, trombloni, prigušivači, okviri, tromblono, preko 20 kg eksploziva, štapini, mine...
44 razl.puške, brdo pistolja i revolvera, preko 16000 kom.razne municije, 113 ručnih bombi, punjenja za ose, 3 zolje, trombloni, prigušivači, okviri, tromblono, preko 20 kg eksploziva, štapini, mine...