Kupanje sutra
4 posters
Strana 1 od 1
Re: Kupanje sutra
imam utisak da bi danas bilo više heroja koji bi se saginjali po sapun nego onih koji bi radije kupili novi
Ali, kad je već tema o kupanju, imam pitanje:
je li i kod vas bio sistem da puštaju hladnu, pa toplu, pa opet hladnu vodu?
Nikad mi nije bilo jasno zašto se jednostavno ne pušta konstantno mlaka voda???
U ljeto '85. u mojoj kasarni su radili rekonstrukciju kupatila, pa su na obali postavili šator za dekontaminaciju i u njega ugradili tuševe. Spojili su ih na hidrant, tako da je voda u kojoj smo se kupali bila led ledeni.
Nakon tog iskustva više nikad nismo gunđali zbog puštanja hladne vode. Valjda toliko hladna kao iz hidranta nikad nije bila u kupatilu
U ljeto '85. u mojoj kasarni su radili rekonstrukciju kupatila, pa su na obali postavili šator za dekontaminaciju i u njega ugradili tuševe. Spojili su ih na hidrant, tako da je voda u kojoj smo se kupali bila led ledeni.
Nakon tog iskustva više nikad nismo gunđali zbog puštanja hladne vode. Valjda toliko hladna kao iz hidranta nikad nije bila u kupatilu
Doktor Živago, SveJug and poručnik ness like this post
Goran9030 ::Ali, kad je već tema o kupanju, imam pitanje:
I kod nas se u kasarni u Gospiću puštala naizmjenično hladna i topla voda. To nikad nisam mogao razumjeti a ne kužim ni danas.
Doktor Živago- Administrators
- BZF150Bedž zasluga za forum 150BOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 5497
Član od: : 29.04.2023
Iz Ljubljane se samo secam da smo isli na kupanje, MASOVNO. Da smo bili stotinak i stotinak na redu i da je bilo uopste haos uvezi presvlacenja.
Iz Osijeka pak se secam da je kupanje bilo jednom nedeljno u delo kasarne sto sam obelezio ili pak u tom delu sto je sruseno.
Dolazio jedan civil koji je pripremao i koji je bio dosta strog sa kolicinom vode koju je pustao. Nije bilo problema uvezio tople/hladne vode.
Iz Osijeka pak se secam da je kupanje bilo jednom nedeljno u delo kasarne sto sam obelezio ili pak u tom delu sto je sruseno.
Dolazio jedan civil koji je pripremao i koji je bio dosta strog sa kolicinom vode koju je pustao. Nije bilo problema uvezio tople/hladne vode.
SveJug- Poručnik
- BOFBedž Osnivača ForumaBZF150Bedž zasluga za forum 150
- Broj postova : 2136
Doktor Živago likes this post
SveJug- Poručnik
- BOFBedž Osnivača ForumaBZF150Bedž zasluga za forum 150
- Broj postova : 2136
Doktor Živago likes this post
Doktor Živago- Administrators
- BZF150Bedž zasluga za forum 150BOFBedž Osnivača Foruma