Zanimljive slike sa vojnom tematikom
+3
poručnik ness
Doktor Živago
Goran9030
7 posters
Strana 1 od 8
Strana 1 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Zanimljive slike sa vojnom tematikom
Na ovoj temi ću započeti sa objavom zanimljivih fotografija nastalih tokom WW2. Naravno i komentari do kojih dođem će biti priloženi uz sliku. Razmišljao sam o tome da fotografije podijelim po temama - mornarica, zrako(vazduho)plovstvo, kopnene jedinice... ali mislim da bi se tema nepotrebno razvodnila.
Nadam se da će fotografije biti zanimljive i da će nas biti više koji "kačimo" slike i komentare.
Nadam se da će fotografije biti zanimljive i da će nas biti više koji "kačimo" slike i komentare.
SveJug likes this post
Re: Zanimljive slike sa vojnom tematikom
Jedan od načina komunikacije na moru (rjeđe na kopnu) su svjetlosni signali. Uvjeren sam da i u današnje vrijeme u mornarici imaju ljude obučene za ovakav vid prenošenja poruka. Iako je svjetlosne signale pregazilo vrijeme, ipak postoje situacija u kojima su oni najsigurniji način komunikacije.
Što se komunikacije na kopnu tiče - tu su se nekada koristile zastavice.
Vjerujem da danas još samo u izviđačkom savezu uče signalizaciju zastavicama, ako uopće i tamo.
Za obje signalizacije - svjetlom i zastavicama bitna je optička vidljivost, a osim ako i neprijatelj nije u toj zoni vidljivosti puno je sigurnija od drugih načina koji se mogu prisluškivati na većim udaljenostima
Doktor Živago likes this post
Tenk Tigar I iz Panzer abt. 502 sa pripadnikom iz posade negdje na istočnoj fronti 1943.
Inače, izraz Panzer abteilung trenutno ne znam točno i kvalitetno provesti (oklopni odjel), i stoga radije ostavljam izvornu oznaku Panzer abt.
Ako netko ima točniji i kvalitetniji prijevod, rado ću to usvojiti za naredne objave.
Doktor Živago likes this post
Goran9030 ::
Jedan od načina komunikacije na moru (rjeđe na kopnu) su svjetlosni signali. Uvjeren sam da i u današnje vrijeme u mornarici imaju ljude obučene za ovakav vid prenošenja poruka. Iako je svjetlosne signale pregazilo vrijeme, ipak postoje situacija u kojima su oni najsigurniji način komunikacije.
Što se komunikacije na kopnu tiče - tu su se nekada koristile zastavice.
Nesto toga iz mog kraja
SveJug- Poručnik
- BOFBedž Osnivača ForumaBZF150Bedž zasluga za forum 150
- Broj postova : 2128
Član od: : 29.04.2023
Goran9030 and Doktor Živago like this post
Ovo je Mali David, teški minobacač 914 mm (36 inča) koji su SAD razvile tijekom Drugog svjetskog rata. Dizajniran je da uništi teško ojačane utvrde u Europi, a kasnije i Japanu. Minobacač i njegova baza je bili su teški 87 tona. Mogao je ispaliti granatu od 1,8 tona. Malog Davida su u dva komada prevozila dva traktora M25.
Mikula 67 and Doktor Živago like this post
Strana 1 od 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 1 od 8
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu