Domaca kuhinja
Strana 5 od 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
SveJug- Poručnik
- BOFBedž Osnivača ForumaBZF150Bedž zasluga za forum 150
- Broj postova : 2135
Član od: : 29.04.2023
Re: Domaca kuhinja
Doktor Živago- Administrators
- BZF150Bedž zasluga za forum 150BOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 5484
Pera- Glavni administrator
- BZF50Bedž zasluga za ForumBOFBedž Osnivača Foruma
- Broj postova : 1420
Član od: : 30.04.2023
SveJug and arcibald01 like this post
Pero, ne boš verjel koliko žensk (pa tudi moških, ki po mojem niso niti babe še manj pa moški), uživa samo vegetarijansko hrano. Pol kile mesa ne pojedo niti v enem letu. Imamo neko čudno nevladno organizacijo, ki pa je politično dokaj močna (bi lahko napisal kje in zakaj pa ni dovolj prostora, pa še tvegam kakšno zasebno tožbo). Zahtevajo brezplačna kosila v vse osnovne šole in za vse učence (ne glede na materialni položaj družine). Tu so že uspeli, ne vem točno s katerim šolskim letom bodo ta kosila uvedli.
Drugo pa kar je, eno od kosil za učence (otroke) bo pa moralo biti vegetarijansko. Saj sploh ne vem več kam ta svet gre. Te pahnjene babe bi poslal na travnik pa naj se pasejo skupaj s kravami. Otroke pa naj pustijo pri miru.
Da ne rečem kakšno galamo delajo v šolah. Že sedaj nimajo dovolj prostora in ljudi za kuhanje in razdeljevanje kosil, nihče pa ne ve kako jih pa bodo potem zagotavljali za vse.
Pa so te vegetarianske babe pogruntale da se ustanovi ena javna kuhinja, kjer bodo kuhali za več (vse) osnovne šole in potem hrano vozili po šolah. Kje pa bodo jedli, doslej še niso povedale. Jedilnice so že sedaj premajhne.
arcibald01- Zastavnik I klase
- Broj postova : 674
Član od: : 01.05.2023
Doktor Živago likes this post
Veganka je prethodno tražila od susjede da kuha meso sa zatvorenim kuhinjskim prozorom
Australskom veganu dosta je susjedovih načina kuhanja mesa, napisala je oštro pismo susjednoj kući nakon što je veganu očito pozlilo od mirisa roštilja u dvorištu.
"Dosta je", glasilo je pismo veganke, koja se predstavila kao Sarah, svojoj susjedi koja priprema roštilj, a koje je podijeljeno s Facebook stranicom "Hey Perth".
Pismo je stiglo nakon što je Sarina susjeda, identificirana kao Kylie, s prijateljima organizirala okupljanje s roštiljem u dvorištu kako bi proslavili krunidbu kralja Charlesa III. Miris mesa očito je razbjesnio Sarah, koja je prije toga Kylie napisala pismo u kojem ju je zamolila da zatvori kuhinjski prozor dok kuha meso za večeru.
"Zdravo susjeda, molim vas zatvorite bočni prozor dok kuhate. Moja obitelj je veganska (jedemo samo hranu biljnog podrijetla) i miris mesa koje kuhate izaziva nam mučninu i uzrujanost. Cijenili bismo vaše razumijevanje", stoji u prvom pismu koje je Sarah poslala Kylie.
Međutim, Kylie je odlučila zanemariti zahtjev i pripremila je rostilj, što je navelo Sarah da obavijesti svoju susjedu da je ovo "posljednje upozorenje" koje će dati dok joj prijeti da će je prijaviti jer kuha meso tako blizu njezine obitelji.
"Zdravo Kylie, izluđuješ me i bila si potpuno nepristojna", stoji u pismu. "Iznijela sam svoju zabrinutost zbog mirisa mesa koji je moju obitelj razbolio i uznemirio, a ti si napravila roštilj u subotu navečer, pozvala si mnogo ljudi i znala si da će to utjecati na mene i moju obitelj."
Sarah je tada primijetila da je Kylie svoje posljednje pismo podijelila na društvenim mrežama, prijeteći da će okrenuti ploču i učiniti isto njoj.
"Molim vas, nemojte više roštiljati i držite taj prozor zatvoren dok kuhate, inače ću vas prijaviti i otići na društvene mreže", stoji u pismu.
Spor nije prvi put da se Australka koji voli roštilj sukobila sa svojom susjedom veganom, a dolazi četiri godine nakon što se slična rasprava našla na najvišem sudu u Perthu. Slučaj je naposljetku odbacio Vrhovni sud Zapadne Australije, ali ne prije nego što su prosvjednici organizirali masivni roštilj ispred kuće bijesnog vegana.
https://www.foxnews.com/world/australian-vegan-pens-nasty-note-to-neighbor-for-hosting-bbq
Radije neka se obrati meteorološkoj službi i naruči kontra vjetar.
Uostalom, slična stvar se već dešavala, samo je u fokusu bila riječ o seksualnim orjentacijama.
Dakle, homoseksualci su oni koji s ponosom ističu svoju naklonost istom spolu, a pederi su susjedi koji roštiljaju a ne pozivaju u goste.
Doktor Živago, SveJug and poručnik ness like this post
SveJug- Poručnik
Doktor Živago, poručnik ness and Pera like this post
SveJug- Poručnik
Doktor Živago, poručnik ness and Pera like this post
SveJug- Poručnik
Doktor Živago and Pera like this post
SveJug and poručnik ness like this post
Doktor Živago ::Taj gdje si upoznao Poručnika upravo zbog toga vrijedi 5 Michelinovih zvjezdica!
To obavezno pomenuti u govoru kad se budu vjencavali.
SveJug- Poručnik
Goran9030, Mikula 67 and Pera like this post
Mikula 67- Administrators
- Broj postova : 279
Godine: : 57
Goran9030, Doktor Živago, SveJug, poručnik ness and Pera like this post
Mikula 67 likes this post
poručnik ness ::
Drina se uliva u Savu, a Lim u Drinu. Gdje se Bistrica uliva u Lim je Gubavač. Bujrum na likovnjaču
Vidim da je Doktor lajkovao objavu, pa nešto računam...
Kaznica protiče na 500 metara od mene. Dakle, treba mi samo čamac i da se otisnem na putovanje:
Kaznica utiče u Biđ, Biđ u Bosut (tamo pokupim Doktora), Bosut utiče u Savu, pa onda iz Save skrenemo do Drine, iz Drine u Lim, iz Lima u Bistricu i eto nas u gostima... ništa lakše.
SveJug and poručnik ness like this post
Goran9030 likes this post
Ili kroz Dunav, ili nastavili dalje, Bospor, sredozemno more i Jadran i na kraju do Bar-a CG.
SveJug- Poručnik
SveJug- Poručnik
SveJug- Poručnik
Goran9030 and Pera like this post
SveJug ::I eto vas kod mene.
Ili kroz Dunav, ili nastavili dalje, Bospor, sredozemno more i Jadran i na kraju do Bar-a CG.
Možemo mi i Dunavom do tebe, ali morali bismo ići uzvodno do kanala sa Majnom, pa kanalom do Rajne, onda do ušća u Sjeverno more, pa onda pravo pa desno i oko danskih otočića do Švedske.
Čas posla...
SveJug likes this post
Strana 5 od 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14